Composiet

U bent hier

Silestone by Cosentino 

Silestone® is wereldwijd de grootste producent van kwartsoppervlakken met een geavanceerde bacteriostatische technologie en het enige merk dat een schriftelijke garantie biedt. Als marktleider blijven ze vernieuwen en onderstrepen ze het vertrouwen in het merk door een unieke garantie van 25-jaar op Silestone® kwartsoppervlakken te geven.

Silestone bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Grote voordelen van een werkblad, wand of spoelbak in dit hoogwaardige materiaal is dat vlekken en krassen er geen vat op krijgen, bovendien is Silestone® het enige kwartsoppervlak ter wereld met een antibacteriële technologie. Deze unieke eigenschappen zorgt voor een uiterst hygiënisch oppervlak. daarbij is Silestone beschikbaar in meer dan 60 kleuren en 3 afwerkingen.Dankzij de bacteriostatische bescherming  zijn Silestone kwartsoppervlakken voor keukens en badkamers extra hygiënisch.
Het oppervlak van Silestone is niet poreus en is daardoor uitermate bestand tegen allerlei dagelijkse vlekkenmakers zoals koffie, wijn, citroensap, olijfolie, azijn, make-up en vele andere producten.

Kwarts is een van de hardste mineralen ter wereld. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het Silestone® werkblad. Toch raden wij aan het gebruik van een snijplank en onderzetter aan, om het werkblad als nieuw te houden.
Silestone kwartsoppervlakken hebben een hoge schokbestendigheid.

Integrity 

INTEGRITY sinks.
Naadloos en zonder beperkingen. Integrity maakt van uw keuken één geheel, zonder begin of eind, met eindeloze oppervlakken. Integrity staat voor eenheid en een perfecte integratie met het werkblad. Deze unieke innovatie van Silestone beschikt over alle vertrouwde eigenschappen die van Silestone het beste product op de markt hebben gemaakt: hoge krasbestendigheid, duurzaamheid, het beste design en een effectieve bescherming tegen de verspreiding van een breed scala aan bacteriën. Creativiteit kent geen grenzen; er zijn oneindig veel kleurenmogelijkheden en installatie is eenvoudig.

Integrity ONE
Integrity ONE is een unieke enkele spoelbak uit Silestone kwarts met gebogen contouren. Integrity ONE is de perfecte keuze voor liefhebbers van ronde vormen. Afmeting: 41 x 51 x 15,5 cm.

Integrity DUE
Integrity DUE is beschikbaar in twee maten: 37 x 34x 15,5 cm, ideaal voor een dubbele spoelbak, en 37 x 51 x 15.5 cm voor een enkele spoelbak. Het DUE-model wordt gekenmerkt door zijn rechte lijnen. Bij liefhebbers van strakkere lijnen zal deze designstijl zeker in de smaak vallen.

Dekton 

By Cosentino
Dekton is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt worden om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Het formaat (320 x 144 cm) en het lichte gewicht van Dekton betekent een toename in de ontwerpmogelijkheden voor keukens, badkamers, gevels, wanden of veel belopen vloeren.
Dekton is zeer goed bestand tegen ultraviolet (UV) licht en verschiet na verloop van tijd niet van kleur waardoor het perfect is voor toepassingen zowel binnen als buiten.

Toepassingen Dekton


Badkamers
100%

Vensterbanken
80%

Keukenbladen
98%

Buitenshuis
100%

HOGE KRASBESTENDIGHEID

Dekton is het meest krasvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om uw keukengerei te beschermen.

VLEKKENBESTENDIGHEID

Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton echter geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.

HITTEBESTENDIGHEID

Dekton is bestand tegen hoge temperaturen zonder brand- of schroeiplekken of barsten te veroorzaken. Warme pannen en apparaten zoals aardewerken potten kunnen direct op het oppervlak worden gezet zonder dat dit wordt beschadigd.

SLIJTVASTHEID

Dekton is zelfs beter bestand tegen slijtage dan graniet waardoor het een ideaal oppervlak is voor commerciële toepassingen en voor vloeren die veel betreden worden. Terwijl andere oppervlakken na verloop van tijd slijtage vertonen, blijft de afwerking van Dekton de gehele levensduur van het product intact en is er nooit een nieuwe bedekking of afwerking nodig.

KOUDEBESTENDIGHEID

Het lage thermische uitzettingscoëfficiënt van Dekton maakt het materiaal bestand tegen temperatuurwisselingen, tegen zowel extreme hitte als extreme kou. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen vorst en dooi is dit oppervlak perfect om zelfs in de koudste omgevingen te gebruiken. 

Afwerkingen composiet

Silestone Suede afwerking is een oppervlak met een opvallende textuur die zacht aanvoelt. Dit geeft een luxueuze uitstraling en een prachtig resultaat. De belangrijkste kenmerken zijn: een luxe, matte afwerking, hoge vlekbestendigheid, opmerkelijk zacht gevoel bij aanraking en kleurvast kleurenpallet.
Volcano is een rustieke, zachte afwerking, een uitbreiding van het aanbod voor liefhebbers van materialen met een ruw aspect. Volcano is de meest ruwe Silestone afwerking. Deze rustieke, zachte afwerking is het antwoord op vragen uit de markt, een uitbreiding van het aanbod voor liefhebbers van materialen met een ruw aspect. Volcano is ook geschikt voor gebruik in verticale toepassingen en werkbladen voor zowel de badkamer als de keuken.
De klassieke afwerking voor Silestone® kwartsoppervlakken. De uitstraling die de tand des tijds doorstaat. Met zijn glanzend gepolijste uitstraling blijft Silestone’s originele gepolijste oppervlak onverminderd populair. Van het zuiverste wit tot het diepste zwart. Deze diepe, zuivere oppervlaktebewerking toont de elegantie en helderheid van Silestone kwarts. Silestone in gepolijste afwerking is in alle kleuren verkrijgbaar.

Bedrijfsinformatie

Van Kessel Natuursteen is de natuursteenspecialist uit Deurne. Wij zijn in staat om uw wensen op het gebied van natuursteen zoals marmer, graniet en Belgisch hardsteen te realiseren. Wij garanderen maatwerk en waarborgen de kwaliteit van uw opdracht omdat we zelf het volledige proces van - ontwerpen, inmeten, maken én plaatsen - van begin tot eind begeleiden.

Neem contact op