Graniet

U bent hier

GRANIET

Graniet is in de volksmond een verzamelnaam voor granietachtige steensoorten. In de geologie is graniet een wat enger begrip. 
Tot de granietachtige behoren o.a. graniet, gabbro en gneis. Ze worden op basis van hun nagenoeg overeenkomstige eigenschappen gerekend tot de granietachtigen terwijl ontstaan en samenstelling behoorlijk kan afwijken. Indien wij spreken over graniet hebben wij het over granietachtigen.


Graniet omvat zowel de stollingsgesteenten als de stollingsgesteenten die een metamorfose ondergaan hebben. Hun uiterlijk is respectievelijk grofkorrelig en gevlamd. Graniet is te herkennen aan de gespikkelde en gelijkmatige structuur in alle richtingen. De steen bestaat vooral uit veldspaat (kristallen) die de steen zijn kleur geven, zwarte biotiet en grijze kwartskorrels. Graniet is in vele kleuren leverbaar. 

Er zijn veel granietsoorten en voor bijna elke toepassing is er wel een geschikte granietsoort te vinden.Voor een overzicht van veel gebruikte granietsoorten kunt u een kijkje nemen op de overzichtspagina en selcteer daar "graniet".
Graniet is bestand tegen hoge gebruiksbelastingen en het is vorstbestendig. Het oppervlak kan gepolijst, leather of anticato worden afgewerkt. De bewerking heeft invloed op de kleur van de steen. Polijsten geeft de diepste kleurweergave, terwijl een ruwe bewerking (anticato) de kleur fletser maakt.

Toepassingen Graniet

Dorpels
20%

Badkamers
90%

Vensterbanken
95%

Keukenbladen
90%

Buitenshuis
65%

Bedrijfsinformatie

Van Kessel Natuursteen is de natuursteenspecialist uit Deurne. Wij zijn in staat om uw wensen op het gebied van natuursteen zoals marmer, graniet en Belgisch hardsteen te realiseren. Wij garanderen maatwerk en waarborgen de kwaliteit van uw opdracht omdat we zelf het volledige proces van - ontwerpen, inmeten, maken én plaatsen - van begin tot eind begeleiden.

Neem contact op